Desert chec pufos cu cacao

de lucy2002 in Prajituri, 16 Oct 2019 | 4308 vizualizari

 

Un chec pufos si foarte aromat! Multumesc Jamila pentru reteta!
 

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 200 gr zahar
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 5 linguri de ulei
  • 2 linguri de cacao
  • 2 linguri nuca de cocos
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec pufos cu cacao:

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat bine cu zaharul vanilat si praful de sare pana se intaresc, adaugam zaharul in ploaie si mixam bine pana vom obtine o bezea ferma.

Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza.

Adaugam galbenusurile (maioneza) peste bezea putin cate putin, vom amesteca cu o paleta de jos in sus pana incorporam toate galbenusurile, dupa care vom pune faina amestecata cu praful de copt. Faina se pune in ploaie si vom amesteca cu miscari largi.

Impartim cantitatea de aluat in doua boluri. Luam cacaua si o amestecam cu putina apa dupa care o adaugam in unul din cele doua boluri si amestecam foarte bine, dar cu atentie. Peste aceasta compozitie am adaugat nuca de cocos. Vom avea un bol cu cacao si unul fara cacao.

Tapetam cu hartie de copt o tava de chec si incepem sa distribuim cu lingura. Punem o lingura cu compozitie de cacao peste care adaugam o lingura de compozitie alba si tot asa pana epuizam ambele compozitii.

Introducem tava la o temperatura de 170 grade C pentru un timp de 30-40 minute sau facem testul cu scobitoarea.

 

 

TIPS-URI

1

toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec pufos cu cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Budinca de paine